Warsztaty

Poznaj ofertę warsztatów dla profesjonalnej gastronomii oraz miłośników dobrego smaku.

Poziom zaawansowany

Fine dining i menu degustacyjne

Cena dla klientów Makro
Stała zniżka dla posiadaczy Karty MAKRO. Jeżeli masz Kartę Klienta uzupełnij jej numer w swoim profilu. Jeżeli nie posiadasz Karty dowiedz się jak zostać naszym klientem.
450,00 
Twoja zniżka dla klientów Makro nie jest aktywna, uzupełnij numer karty tutaj aby ją aktywować
Cena regularna: 600,00 
Tomasz Świerczek, czerpiąc ze swojego doświadczenia w zdobywaniu gwiazdki Michelin przygotował specjalny warsztat, podczas którego uczestnicy będą mieli okazję samodzielnie opracować kompletne menu degustacyjne dla restauracji typu fine dining. Podczas warsztatu porozmawiamy o specyfice prowadzenia lokalu typu fine dining, serwisu menu degustacyjnego i komponowaniu menu restauracji z gwiazdką Michelin. Warsztat trwa w godzinach 10-16.
Kurs nie ma zaplanowanego miejsca i daty
W menu warsztatu:
  • Chips ze skóry Dorsza Skrei, Majonez z ikry dorsza, lubczyk
  • Ostryga w tempurze, ogórek, maślanka i rzodkiewka „daikon”
  • Taco z Ceviche z przegrzebka, avocado, chilli
  • Seler Pieczony w sianie, emulsja z brązowego masła
  • Dorsz „confit” gotowany w oliwie z oliwek, velouté z pietruszki
  • Jagnięcina glazurowana w miso, kawior z bakłażana
  • Czekoladowy Tort Malinowy z chrupiącym waflem i orzechami laskowymi
Elementy powyższego menu mogą ulec zmianie w zależności od dostępności poszczególnych składników sezonowych.

O trenerze

Wybierz termin

Kraków

Jeżeli jesteś posiadaczem Karty MAKRO lub masz do niej dostęp (np. przez właściciela firmy, w której pracujesz) - wystarczy, że uzupełnisz numer Karty w zakładce "Moje konto".

Po uzupełnieniu tych danych zniżka będzie naliczać się automatycznie.
Większość warsztatów z oferty Akademii nie wymaga specjalnego przygotowania. W przypadku warsztatów kulinarnych zapewniamy wszystkie produkty i wyposażenie potrzebne do gotowania. Udostępniamy również zapaski Akademii ale jeżeli posiadasz swój kitel/bluzę lub fartuch to warto zabrać go ze sobą.

W trakcie warsztatów przygotowujemy od 3 do 5 dań, które uczestnicy mogą zjeść na miejscu. Jeżeli jednak nie uda się wszystkiego "zmieścić" można zabrać przygotowane przez siebie dania "na wynos". W trosce o środowisko prosimy w miarę możliwości o zabieranie ze sobą opakowań wielorazowych.

W przypadku warsztatów biznesowych i wspierających serwis zapewniamy potrzebne akcesoria jak notatniki czy długopisy. Niektóre warsztaty zawierają w opisie informację o konieczności zabrania laptopa, dlatego prosimy o uważne czytanie opisu i programu warsztatu.